Micul dejun
Micul dejun, pentru un hotel care se respectă trebuie să conțină:
- produse de panificație; aici intră chiflele de mai multe tipuri, pâine feliată, croasant,
- lactate: lapte dulce, lapte bătut, iaurturi, smântână,
- fulgi de porumb,
- fructe confiate,
- amestecuri de semințe,
- pateuri,
- bacon prăjit,
- cremvuști,
- legume,
- salate de legume,
- salate de fructe,
- compoturi,
- mâncăruri calde,
- dulcețuri,
- sosuri,
- sucuri reci,
- apă plată și apă minerală, atât rece cât și la temperatura camerei,
- apă fierbinte pentru ceai,
- limonadă la gheață,
- murături,
- iau
- unt, margarină,
- mezeluri,
- brânzeturi de toate felurile, separate pe sortimente,
- cafea de preferat făcută la automat, dar sunt cazuri când e preparată deja într-un recipient,
- lapte pentru cafea, zahăr alb și zahăr brun, îndulcitor, miere,
- siropuri,
- preparate de pește, somon fumé, rulouri de pește, pește marinat, pastă de pește - anșoa,
- fructe cât mai variate.
- prăjituri.
- ceai,
- ouă fie omletă, fie umplute, fie ochiuri, fie fierte,
O persoană are posibilitatea să pună pe o farfurie:
- pâine,
- cașcaval,
- salam,
- omletă,
- brânză.
Tacâmurile sunt o chestiune esențială.
Trebuie să existe tacâmuri care-l ajută pe client să se servească cu produsele puse la dispoziție.
Trebuie să existe tacâmuri pe care să le folosească atunci când mănâncă: lingură, linguriță, furculiță, cuțit, bețișor de mestecat în cafea. Trebuie să existe mai multe tipuri de farfurii, boluri, cești pahare, fără a lăsa impresia de meschinărie prin dimensiunile nepotrivite alese.
Un hotel care se respectă are mai multe tipuri de cașcaval, brânză de vaci, brânză Brie, brânză fermentată, brânză cu nuci, brânză cu tot felul de arome, dar are și cuțitul special cu care fiecare persoană taie exact cât are nevoie.
Personalul care supraveghează desșășurarea activităților de la micul dejun trebuie să fie preocupat ca toate produsele să fie aduse de la început și să nu apară ruptură de stoc, adică să nu fie momente în care lipsesc anumite produse. Pentru pâine trebuie musai să se găsească și un aparat de prăjit feliile. dacă pâinea nu este feliată va exista un fund, un cuțit, un prosop și posibilitatea ca fiecare să-și taie feliile necesare, în condiții de igienă maximă.
La brânzeturi, la mezeluri, la pâine trebuie să existe clești ca oamenii să nu pună mâna pe produse.
lasă o impresie foarte proastă așa-zisa servire a la carte cu trei maxim șase variante de meniu în care ți se aduc acele variante sărace pe care ți le impune restaurantul, din goana după profit sau din ignoranță.
În orașul Tour din Franța am stat la un hotel unde personalul mi-a servit niște felii de pâine ecologică, ziceau ei și o cafea ca un pipi și nimic altceva. mai aveau niște biscuiți preambalați de tot rahatul.
(26 septembrie 2026)
Comments
Post a Comment